Mislite na drugačiji način

Mi često nismo svesni svih onih naših samoograničavajućih uverenja koji utiču na kvalitet života koji živimo. O tome u šta verujemo govore naše navike, dela i reči, kao misli i unutrašnji dijalozi koji su samo nama poznati.

Da li zaista i dalje želite da verujete u ono što vam više ne služi? Šta bi bilo kada biste stara uverenja zamenili nekim novim i konstruktivnijim?

Postarajte se da sve što govorite i radite bude dosledno nekim novim uverenjima koja želite da usvojite. Ono što možete da učinite gotovo odmah jeste da pogledate u sebe i preispitate oblasti svog života u kojima još uvek gajite sumnje u polgedu svojih sposobnosti i talenata.

Malo po malo, korak po korak, zamenićete sve više navika i vaš život će postati ispunejniji. Promena koja se bude dešavala zadiviće i vas, ali i one koji vas okružuju.

Uvek imajte na umu: Postupajte u skladu sa uverenjima koja želite da usvojite. Važno je da shvatite da putem svega što svakodnevno radite i govorite, razvijate i kontrolišete, vi zapravo gradite sopstveni karkater i ličnost. Čovek kao ljudsko biće rođen je sa potrebom da raste i da se razvija, da napreduje i da se širi, zato vam je potpuno neprirodno kada se ovaj prirodni proces rasta zaustavi. Osećate se umorno, iscrpljeno, nemate volje da se pokrenete, život gubi smisao, a svaki korak koji želite da preduzmete već je i u mislima ogroman napor.

Budući da postajemo ono o čemu razmišljamo, bilo bi dobro da osmislimo i da se zatim povežemo sa idealnom slikom sebe. Dobra vest je da su sva naša uverenja stečena. Mnoge stvari još uvek ne znamo o sebi, a ono što znamo uglavnom i nije toliko tačno. Postoji velika mogućnost da posedujete izvanrednu sposobnost u oblasti za koju ste mislili da ste ‘antitalenat’, kao što je to na primer dizajn, preduzetništvo ili zarađivanje novca.

Šta će se dogoditi sa vama ako o sebi počnete da mislite na drugačiji način?

Radeći sa hiljadama ljudi na našim prostorima, ali i u svetu primetio sam šablon koji se nalazi u svima nama, bez obzira da li smo sa prostora Jugoslavije, iz Turske, Meksika, Kine ili Amerike. Kada na konstruktivan način izmenimo svoja uverenja o sebi, životu i svom ličnom postojanju, tada svi mi prelazimo na jedan novi nivo života u kom primenjujemo novostečena znanja i ostvarujemo mnogo značajniji napredak. Činjenica je da svako od nas poseduje mnogo više potencijala nego što može da iskoristi tokom celog života.

I zato imajte na umu da je vaše pravo da izaberete u šta ćete da verujete. 

Slični Tekstovi