BEOGRAD  / od 10-15h

 

Da li postoje odnosi u kojima osećate kao da neprestano morate da dajete?

Da li u svom okruženju imate ljude koji vam stalno ruše granice?

U kojim sferama života ili sa kojim osobama bi trebalo da izgradite bolje odnose?

Kome vam je teško da kažete ‘ne’ i zašto?

Kako bi vaš život izgledao kada biste naučili da postavite zdrave granice?

 

Ako su ovo pitanja nad kojima ste se zamislili onda je to dobar znak jer to znači da su to polja koja ste prepoznali kao nove poligone za učenje i napredak. Radionica „POSTAVLJANJE ZDRAVIH GRANICA“ pružiće vam priliku da naučite kako da zaštitite sebe i kako da na kvalitetan način gradite odnose sa drugima.

Rad na sopstvenim granicama je prelazak na novi nivo slobode u životu svakoga od nas.
Granice su fizička, emocionalna i mentalna ograničenja koja postavljamo u svojim odnosima, a koja nam pomažu da zaštitimo sebe, da sačuvamo svoje dostojanstvo, da živimo na način koji nam prija i da pri tom ne povređujemo ni sebe ni druge.
One nam pomažu da odvojimo ono ko smo, šta mislimo i osećamo, od misli i osećanja drugih. Kad naučimo da postavimo zdrave granice tada dobijamo mogućnost da izrazimo sebe dok u isto vreme priznajemo vrednost u drugima. Nije moguće da izgradimo zdrave odnose bez postojanja ličnih granica, kao i bez naše odluke da ih iskomuniciramo sa na direktan i iskren način.

Svako od nas je jedinstven i svako ima različite emocije, potrebe i želje. Ovo podjednako važi za naše supružnike, decu, prijatelje…
Postaviti granice znači sačuvati svoj integritet, preuzeti odgovornost za svoje potrebe i preuzeti kontrolu nad svojim životom. Osvešćivanje prava na postavljanje ličnih granica zahteva da preuzmemo odgovornost i nad time kako dozvoljavamo drugima da nas tretiraju. Naše granice se ponašaju kao filteri, određujući šta je u našem životu prihvatljivo, a šta ne.

Cena učešća je 5800 dinara.

PRIJAVA