Siniša Ubović vas poziva na jedinstveni VEBINAR:

OPRAŠTANJE

Datum: 28.02.2023.
Vreme: 18.00-21.00

Sigurno ste tokom života imali bolne situacije, koje su promenile tok vašeg života i navele vas da pomislite „Teško mi je i ne znam da li mogu da oprostim…“

I baš kada ste to pomislili, bol koju osećate prema tom događaju, osobi, ili čak sebi, ponovo se vraća u vaš život. Odlažete da o tome razmišljate, potiskujete, pokušavate da nastavite dalje, međutim, kao da se prošlost ponavlja i situacije počinju da liče jedna na drugu. Krivica, povređenost, tuga, bes, ljutnja, stid, strah… zamaskirale su pogled ka budućnosti i zadržavaju vas na stanici prošlosti. I nije vam jasno kako da se iz tih emocija izdignete i krenete ka opraštanju. Nije vam jasno kako se oprašta.

Možda ste ipak uvereni da ste sa temom opraštanja raskrstili, jer čak i stare narodne poslovice kažu da je ljudski praštati, da se veličina ljudskog bića i duha ogleda u njegovoj sposobnosti da oprosti. I vi ste se možda i uverili da ste nekome oprostili, da ste prevazišli situaciju koja vas je povredila – ali da li i dalje kada se ta situacija ili osoba pomene imate gorčinu u grlu, da li naviru sećanja na bolna iskustva? Jer ako je tako, to nije opraštanje, već potiskivanje – česta zabluda u koju uspevamo da uverimo sebe sa željom da se oporavimo i proteramo to bolno iskustvo iz sećanja.

I baš zato, ovo je prilika za sve vas koji ste zakočeni u svom životu, jer niste naučili kako da oprostite ili mislite da ste uspeli u tome, ali se i dalje ništa nije promenilo.

Da li se prepoznajete u nekoj od ovih izjava?

 • „Toliko sam energije uložio u taj posao a on mi nikada nije isplatio honorar. Kako to da oprostim?“
 • „Posle svega što sam uradila za njih oni su mi tako vratili”
 • „To što su mi uradili je neoprostivo”
 • „Volela sam ga a on me je prevario. Kako da nastavim dalje?“
 • „Okrenula mi je leđa kada mi je bila najpotrebnija. Kako da pređem preko toga“
 • „Ta situacija je bila toliko ponižavajuća za mene da to ne mogu da zaboravim“.
 • „Ne mogu da oprostim sebi to što sam uradila“. I tako dalje… možete nastaviti i sami ovaj niz.

I šta to onda znači u kontekstu opraštanja?

To znači da se situacije stalno ponavljaju kao šablon jer niste uspeli da oprostite. Verujem da se često i zapitate „Kako se ovo ponovo dogodilo!?“ Te situacije vam se ponavljaju kroz polje karijere, ljubavi, porodice, prijateljstava, zdravlja, finansija i to prosto ne funkcioniše.
Šta je bilo – bilo je, i sama reč prošlost označava događaje koji su prošli. Možete izabrati da i dalje mučite sebe negativnim mislima i emocijama i da proživljavati iste situacije u oblastima života koje sam naveo, a možete i osloboditi ta osećanja i oprostiti i drugima, i sebi i konačno promeniti tok života.
A kada oprostite, kada prevaziđete ljutnju, bol, kada izbacite osećanje težine, gorčine, koje je u vama godinama živelo poput otrova koji ste svakodnevno u većoj ili manjoj dozi sebi prepisivali , tada vaš život počinje da bude lakši, situacije se više ne ponavljaju, a neki od mojih klijenata govore da su „ponovo prodisali i naučili da slobodno lete“.

Opraštajući sebi i drugima oslobađamo sebe od tereta prošlosti.

Zato vas pozivam na jedinstveni vebinar koji je upravo posvećen opraštanju, najvažnijem zadatku za svakoga ko želi da živi kvalitetnije, srećnije i iznad svega slobodno.

Vebinar ”Opraštanje” je intezivno dvočasovno online iskustvo koje se odvija uživo i sastoji se od 4 segmenta:

 1. Uvodna vođena vežba uz koju ćete otkriti tehnike koje će vam pomoći da shvatite kome, šta i zbog čega niste mogli da oprostite, kao i način na koji da sklopite mir sa bolnim situacijama i ljudima koji su vas povredili
 2. Teorijska obrada teme opraštanja
 3. Praktična iskustvena vežba za opraštanje uz pomoć koje ćete na dubokom nivou doživeti, osetiti i razumeti ono što je u teorijskom delu bilo objašnjeno
 4. Grupni coaching Q&A (pitanja i odgovori) sa mnom, gde ćete imati priliku da direktno razgovarate sa mnom o vašim pitanjima na temu opraštanja kao i da dobijete konkretne smernice za ono što je vaša dilema ili nejasnoća.

U utorak, 23. novembra od 19h do 21h sastajemo se uživo na ZOOM platformi kako bismo radili na ovoj temi. Pre početka vebinara na vaš email dobićete pristupne podatke za ulazak u virtualnu učionicu. Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da vebinaru prisustvujete u zakazanom terminu, ne brinite, snimak će vam biti dostupan punih 7 dana od datuma održavanja, tačnije, do 30. novembra 2021. Metode i tehnike kroz koje ću vas provesti kroz uvodnu vođenu vežbu, kroz obradu teme opraštanja i kroz praktičnu iskustvenu vežbu jeste nešto što daje veoma brze rezultate i već tokom samog rada dovodi do fantastičnih uvida a pre svega do olakšanja. Ovaj proces oslobađanja od prošlosti je jedna od najposećenijih radionica koje radim više od deset godina i sve što budem podelio sa vama jesu veoma delotvorni, efikasni i pre svega praktično primenljivi procesi koji će vam služiti za ceo život.

DA LI VAM JE OVAJ VEBINAR POTREBAN?

Ukoliko ne verujete u moć opraštanja,  i niste spremni da prevaziđete trenutke koji vas pritiskaju, niti situaciju koja vas je povredila, a pročitali ste tekst do ovog dela, onda ovaj vebinar nije za vas (za sada; što ne znači da u nekom trenutku neće biti). 

Ali, ako ste se do sada pronašli u ovoj priči, ukoliko želite da napravite značajnu promenu u svom životu i da kroz opraštanje doživite oslobođenje, da se oprostite od osećaja težine i tereta pod kojim je telo godinama pa možda čak i decenijama, ako ste spremni da se konačno rasteretite dugo skupljane gorčine, ljutnje i besa, siguran sam da je ovaj vebinar prilika koju ste čekali. 

Moji klijenti sa kojima sam prolazio kroz proces opraštanja, za kratak vremenski period su me zvali sa dobrim vestima ushićeno  govoreći „Nećeš verovati šta mi se dogodilo!“ – i to je bio novi posao, nova ljubav, poboljšanje u finansijama, bolji odnosi sa porodicom, i ono što je najvažnije, bolji odnos sa sobom.  

Jer upravo onog trenutka kada su  istinski oprostili, tada je njihov život počeo da funkcioniše.

Ukoliko ste se pronašli u svemu i ako ste zainteresovani da se oslobodite tereta koji vas blokira, prijavite se za ovaj intenzivni oslobađajući rad sa mnom klikom na „prijavi se“. 

Vebinar se održava uživo putem ZOOM aplikacije za čije jednostavno korišćenje ćete dobiti uputstva pred sam vebinar.

Datum: 23. 11. 2021.
Vreme trajanja: od 19.00 do 21.00.
Cena vebinara: 35 eur.

U slučaju da iz bilo kog razloga propustite vebinar u zakazanom terminu ne brinite, snimak će vam biti dostupan punih sedam dana nakon događaja tačnije do 30.11.2021.